torek, 3. februar 2015

Najbolj aktualne igrače ta hip, 3+

Vsi, starši, babice, dedki, tete, strici, prijatelji in znanci, imamo kdaj težave pri nakupovanju igrač za otroke. Želimo, da je igrača primerna otrokovemu starostnemu obdobju; želimo, da bi mu bila zanimiva in bi se z njo igral ure in ure; želimo, da bi bila zanj koristna in bi spodbujala različne miselne procese ter ročne spretnosti ipd.

Tukaj je nekaj naših, trenutno, najljubših in najbolj aktualnih igrač.


1. Sestavljanke (puzzle) različnih proizvajalcev in različnih motivov. Sestavljanke pa ne smejo biti prezahtevne. Za to starostno obdobje je primerno število kosov sestaljanke do 30 (glede na lastne izkušnje).

2. Lesen vlak iz kock je natikanka, pri kateri natikamo različne oblike kock. Ta je od podjetja Djeco.

3. Lesena sestavljanka Abeceda, ki smo jo kupili v drogeriji Muller.

4. Lego kocke. To je res najbolj univerzalna in uporabna igrača za vsa starostna obdobja in z njo se najraje igra tudi naša Zara, ki je stara eno leto.

5. Lesena železnica in vlakci iz Ikee.

6. Lesene kocke iz katerih lahko sestavimo mesto ali vas, saj so manjše in vsebujejo hiše, ceste, drevesa ipd. Žal se ne spomim točno od katerega proizvajalca so te, ki jih imamo mi, ampak je na tržišču kar nekaj podobnih izdelkov.

7. Figurice živali za domišljijsko igro in tematsko učenje. Kupljene preko spletne trgovine Mali Galago.

8. Set za vijačenje s katerim lahko narediš veliko različnih oblik oziroma mozaikov. Zraven so tudi navodila za izdelavo točno določenih mozaikov, seveda pa lahko otroci ustvarjajo tudi po lastni domišljiji in hkrati krepijo fino motoriko, mišice rok ipd. Naš set je od podjetja Play Go Drill N Design Mosaic Art.

9. Lesena vstavljanka s števili, ki je predvsem koristna pri učenju štetja.

Upam, da vam predlogi koristijo.;)

Z ljubeznijo, Mama.

Ni komentarjev:

Objavite komentar